Beef Sukiyaki

Sukiyaki (Japans: 鋤焼 of すき焼き) is een Japans eenpansgerecht. Het woord “yaki” betekent “sautee” of “grill” in het Japans. Het bestaat uit dun gesneden rundvlees, tofo, chinese kool, paddenstoel, Uien, bosuien, Udon noodle. Sukiyaki wordt meestal direct op tafel bereid.
De ingrediënten van sukiyaki worden langzaam gesmoord in een ondiepe ijzeren pot met een mengsel van sushi sojasaus, suiker en mirin (rijstazijn). Voordat het wordt gegeten wordt de sukiyaki in een kom met rauwe eieren gedoopt.

machu_sukiyaki

冬季即到,在这寒冷的冬季吃上一锅寿喜烧绝对是个不错的选择。它的配料都是一些暖胃的食材,如:牛肉豆腐粉丝香菇青菜胡萝卜白菜。相传在德川幕府时期,一般不食牛肉,所以当时寿喜烧的食材是鸡肉。它的调味料有:酱油, 清酒(saki),味啉(mirin), 砂糖, 水。寿喜烧的汁要按照5:3:3:3:3烧制

sukiyaki01

首先,把牛油均匀涂在锅底上,然后摆好薄牛肉片。待肉微熟,在肉上撒好白糖。等白糖渗入,再浇酱油和料酒。

sukiyaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *